Case

van complexe data naar begrijpelijke informatie

van complexe data naar begrijpelijke informatie
Deliverables
branding
digital design
prototyping
Design
studio debuut
Awards
No items found.

Een innovatief platform dat inzicht geeft in de impact van jouw gebruikers. Dat is CentreBlock.

Wat als je zou kunnen weten hoeveel impact een gebruiker online bijdraagt aan jouw bedrijf of platform? En je met deze data aan de slag kan met een loyaliteitsprogramma om je gebruikers te blijven binden? Deze techniek heeft CentreBlock ontwikkeld om jou meer inzicht te geven. Jij kiest wat je wilt weten over het gedrag van je gebruikers.

De backend stond als een huis. Tijd voor een fris design.

Om deze verfijnde techniek goed door te vertalen naar een gebruiksvriendelijke interface ben ik gestart met het ontwerpen van verschillende concepten. Van ideeën verzamelen, inspiratie bundelen en gebruikers patronen herkennen naar het uitwerken van een aantal concepten. Het was aan mij de taak om de data zo overzichtelijk mogelijk te verwerken in een gebruiksvriendelijk, interactief dashboard. Bovendien heb ik voor CentreBlock ook het nieuwe logo ontwikkeld.

Een prototype waar je ‘U’ tegen zegt

Het mooie van werken met Adobe XD of andere ontwerptool is dat je al snel je ontwerp kunt omtoveren tot een werkend prototype. Van interactieve buttons die linken naar een specifieke pagina, tot een complete inlog flow van een gebruiker. Alles om een zo goed mogelijk beeld te geven van hoe het design straks functioneel zou moeten werken.

No items found.

Het resultaat

Dit alles resulteert in een overzichtelijk, dynamisch dashboard. Vormen, kleuren en typografie vanuit de huisstijl zijn doorgevoerd in een strak consistent opgemaakt Design System met mogelijkheden om door te blijven ontwikkelen.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden voor een maatwerk dashboard? Denk aan het automatiseren van je bedrijfsprocessen of het koppelen van je webshop. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Bekijk de site