Case

zakelijk energie vergelijken makkelijk gemaakt

zakelijk energie vergelijken makkelijk gemaakt
Deliverables
digital design
prototyping
branding
Design
studio debuut
Awards
No items found.

De wereld om ons heen verandert. Verduurzaamt. Als MKB’er die zijn energiecontract moet regelen wil je ontzorgd worden. Eenvoudig aanmelden, uitstekend advies & service. Met meer dan 20+ jaar ervaring in de telecom- en energiesector wilt MKB Energy hun klanten gericht advies geven. Daarin mag ik ze helpen.

Hun expertise wilden ze digitaal verder uitbouwen met een eenvoudige energie vergelijkingstool zodat ze nog meer klanten kunnen helpen aan het juiste energiecontract. En of ik daar energie van kreeg! De complete UX van de website uittekenen, meedenken met de naamgeving, de huisstijl ontwerpen, UI design & de hand-off voor development mocht ik onder handen nemen. 

Tof, maar hoe kwam de website tot stand?

Ik neem je mee in mijn proces! Zo’n compleet nieuwe website ontwerpen komt namelijk niet zomaar tot stand. Naast het volledig uitvragen van de wens, heb ik een (klein) onderzoek gedaan aan de hand van bestaande energievergelijkers. Wat is gebruikelijk gedrag? Waarom staat er op elke pagina een call-to-action naar de vergelijker? Welke journey ondergaat een klant hierbij? Zo kreeg ik een duidelijker beeld en kon ik dat op eigen wijze toepassen in mijn ontwerpen.

Design van scratch

Een website ontwerpen van scratch kan veel creatieve vrijheid bieden. Echter koos ik er dus voor met de gebruiker in mijn achterhoofd te ontwerpen: Het doel is tenslotte om een conversie gerichte website te creëren. Tijdens de eerste concept presentatie toonde ik onder andere de sitemap, bespraken we userflows en kreeg ik akkoord om het concept verder uit te werken. 

Bij het ontwerpen van een website bouw ik altijd een styleguide op. Hiermee ontwerp ik de  basis elementen (denk aan input fields, headings en buttons) zodat de developer deze makkelijker kan implementeren bij de bouw. Aan de hand van de bepaalde structuur ontwerp ik de site verder en maak ik een prototype. Tevens denk ik tijdens het prototyping ook na over hoe bepaalde interactions straks moeten werken.

No items found.

Het resultaat? Een complete vergelijkingssite die het de gebruikers makkelijk maakt om een offerte op te vragen via MKB Energy. Op basis van de wensen van de klant kunnen ze een gericht advies geven en wordt hun salesproces makkelijker gemaakt dankzij een koppeling met Salesdock. Bekijk het resultaat via onderstaande knop.

Bekijk de site